21 oktober 2007

En liten foto-session

Javel, OK, jeg gir etter! Bilder skal bli så slutt å mas nå da :p Her er bildene jeg har lovet så mange fra turen vår ut i Ørknen. Er jo ikke alle som har Facebook hvor det er litt lettere å legge ut bilder og hvor det tar litt kortere tid å få lastet de opp.






Dette var første sanddyne jeg satte mine føtter på. Litt mindre en Big Daddy som det kommer bilde av litt senere. Her så vi solnedgangen første kvelden ved Sesriem Campsite.


















Gale mennesker på tur skaper ofte morsomme bilder - akkurat som dette :) Det har blitt en greie å skulle ta "hoppebilder" når det er ting å hoppe fra. Så hva var vel bedre en mykt underlag, en passe høy stein og Trude som fotograg - og selvfølgelig et kamera som vet å ta bilder :)




Dette er da nedi Sesriem Canyon. En veldig fin tur.

















Dette bilde er tatt på veien til Sossusvlei og utsikten er over et fjellpass hvor det var sinnsykt bratt ned. Innmari skummelt å kjøre ned de veiene uten autovern og bare grusveier.

Det var en mektig syn å bare se ørken på ørken og fjell på fjell og vite at det finnes absolutt ingen byer eller små farmer eller noe som helst. Kanskje en liten lodge eller campingplass hvis man lette lenge.













Her er det frokost-tid etter vi var på toppen ved Dune 45 å så soloppgangen :) Veldig koselig å spise frokost midt i ørknen, eneste var at det ble litt sand i maten fordi det blåste ganske masse.







Etter at vi hadde kjørt fra Dune 45 nådde vi parkeringsplassen før Sossusvlei. Veien innover....eller, føler det er feil å si vei for som dere ser er det ingen vei, men man trengte hvertfall store bilder med 4x4 for å komme inn der :) Det var hvertfall innmari fint. Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan det kan vokse noe midt inni all den sanda også uten vann.....et av Gud sine sprø ideer kanskje?











Dette er faktisk VERDENS største sanddyne :) Litt tøft å ha sett den. Fortsatt helt imponert over hvordan de smidig slynger seg og det eneste som bestemmer formen er vinden. Totalt urørt og villt. Litt moro å se struts løpe forbi på vei mot "noe" og en Impala stå å gresse...midt ute i bare sandeste ørknen.







Når vi hadde kommet helt inn gikk vi
først til et eldgammelt vannhull som het Deadvlei. Der er det nå bare døde trær, sand og hvit sand i bunnen. Er så fantastisk å se den røde sanden mot den utrolige blå himmelen. Folk tror sikkert jeg er gal som har på både bukse og jakke, men det var ganske tidlig på morgnen når vi var der så det var "bare" 25 varmegrader. Litt kaldt når man er vant til 40 :)







4 kommentarer:

Kine sa...

En liten beklagelse for at tekst og bilder ikke henger sammen, men det er rett og slett umulig å få til....har ikke helt lært meg det enda :)

Anonym sa...

vi skjønner sånn ca sammenhengen kjære :-) det går bra hehehe

Anonym sa...

Fy FAEN så fint!!!!! Du e heldige du =)

Kine sa...

Godt :) Fotokveld hos oss i januar hvertfall! Bare å melde sin ankomst. Regner da med at mine to venninder kommer? Sant Mocca og Dadda? Nå begynner jeg å bli klar å bli ferdig her nede. Begynner å bli for varmt....var 41* i går i skyggen.