23 desember 2007

Robben Island


Jeg har lenge gledet meg til å kunne se Robben Island og endelig har jeg fått gjort det også. Det går inn i rekken over steder på FN's World heritage list som jeg nå faktisk har besøkt. Det tilsvarte forventningene og mer til. Først var vi på "The Distrix six" museet i Cape Town som er dedikert til alle de svarte som ble tvangsflyttet ut av Cape Town og dannet den første township. En township er et avgrenset området dedikert til en gitt gruppe mennesker som er uønsket et annet sted. Men for oss som er vant til å se Katutura var denne townshippen luksus i forhold - de hadde innlagt vann, vegger og vinduer. Etter township-turen ble vi sluppet av med 4 biletter til Robben Island og 2t å slå ihjel. De ble brukt til å spise en meget god lunch på V&A Waterfront.

Robben Island oppfylt forventningene og var absolutt verdt å se. Tekst er vel egentlig unødvendig bortsett fra bildeforklaringer så - enjoy!


Dette er cellen som Nelson Mandela satt i på Robben Island. Det var ikke stort de fikk, men siden har var politisk fange fikk han enecelle, fler måltider om dagen og bedre, mer næringsrik mat enn de kriminelle fangene. De politiske fangene hadde også bedre og lettere arbeidsoppgaver.

Dette er gangen hvor de politiske fangene satt. Nelson Mandela sin celle er dør nummer to på høyre side.

Luftegården til fangene.

På vei inn i blokk c hvor de kriminelle fangene ble holdt.

Monica på vei inn i blokk b.

Utsikten til Cape Town fra Robben Island - nydelig!

Ingen kommentarer: